• youtube
  • facebook
  • njikọ
  • sns03
  • sns01

Kedu ihe bụ Single Screw Plastic Extruder? Ntuziaka zuru oke

N'ebe a na-emepụta plastik, otu screw plastic extruders (SSEs) na-eguzo dị ka ịnyịnya na-arụ ọrụ, na-agbanwe ihe eji eme rọba ka ọ bụrụ ụdị na ngwaahịa dị iche iche. Igwe ndị a dị iche iche na-arụ ọrụ dị mkpa n'ime ụlọ ọrụ sitere na ihe owuwu na nkwakọ ngwaahịa ruo na akụrụngwa na ngwaọrụ ahụike. Ntuziaka a zuru oke na-abanye n'ime ụwa nke otu ịghasa plastic extruders, na-enyocha ụkpụrụ ha bụ isi, usoro ọrụ na ngwa.

Ịghọta Anatomi nke Single Screw Plastic Extruder

Hopper: Hopper na-eje ozi dị ka usoro nri, ebe a na-ewebata pellet ma ọ bụ granules raw n'ime extruder.

Akpịrị nri: akpịrị nri na-ejikọta hopper na gbọmgbọm extruder, na-achịkwa ntinye nke ihe plastik n'ime skru.

Screw: Obi nke extruder, ịghasa bụ ogologo ogologo, helical aro nke na-atụgharị n'ime gbọmgbọm ahụ, na-ebuga ma na-agbaze plastik.

Barrel: gbọmgbọm ahụ, ụlọ cylindrical na-ekpo ọkụ, na-edobe ihe nkedo ahụ ma na-enye okpomọkụ na nrụgide dị mkpa maka agbaze rọba.

Ọnwụ: N'ịbụ nke dị na njedebe nke gbọmgbọm ahụ, anwụ na-akpụzi plastik a wụrụ awụ ka ọ bụrụ profaịlụ achọrọ, dị ka ọkpọkọ, tubes, ma ọ bụ mpempe akwụkwọ.

Sistemụ mbanye: Sistemụ draịva ahụ na-enye ike ntụgharị nke ịghasa ahụ, na-enye ike nke achọrọ maka usoro extrusion.

Sistemụ jụrụ oyi: Sistemu jụrụ oyi, na-ejikarị mmiri ma ọ bụ ikuku eme ihe ngwa ngwa, na-eme ka rọba ahụ a kpọpụtara akpọnwụ dị ngwa ngwa, na-eme ka ọ dịkwuo n'ụdị achọrọ.

Usoro Extrusion: Ịgbanwe Plastic ka ọ bụrụ Ngwaahịa

Nri: A na-etinye pellet rọba n'ime hopper na ike ndọda n'ime akpịrị nri.

Na-ebugharị: skru na-atụgharị na-ebufe pellet rọba n'akụkụ gbọmgbọm ahụ, na-ebuga ha n'akụkụ anwụ.

Na-agbaze: Ka pellet rọba na-aga n'akụkụ ihe nkedo ahụ, a na-edobe ha ọkụ site na gbọmgbọm na esemokwu sitere na ịghasa, na-eme ka ha gbazee wee ghọọ viscous eruba.

Homogenization: The agbaze na ịgwakọta omume nke ịghasa homogenizes na a wụrụ awụ plastic, na-ahụ na edo agbanwe agbanwe na iwepu ikuku akpa.

Nrụgide: Ihe nkedo ahụ na-akwakọba plastik a wụrụ awụ, na-emepụta nrụgide dị mkpa iji manye ya site na ịnwụ.

Nhazi: A na-amanye plastik a wụrụ awụ site na oghere anwụ, na-ewere ọdịdị nke profaịlụ anwụ.

Ntu oyi: A na-eme ka plastik extruded dị jụụ ozugbo site na usoro jụrụ oyi, na-eme ka ọ dịkwuo n'ụdị na ụdị achọrọ.

Ngwa nke Single Screw Plastic Extruders: Ụwa nke ohere

Pipe na Profile Extrusion: A na-eji SSE eme ihe n'ọtụtụ ebe iji mepụta ọkpọkọ, ọkpọkọ, na profaịlụ maka ngwa dị iche iche, gụnyere ọkpọkọ, ihe owuwu, na ụlọ ọrụ ụgbọ ala.

Ihe nkiri na Extrusion mpempe akwụkwọ: A na-eji SSE arụpụta ihe nkiri rọba dị nro na mpempe akwụkwọ, yana ngwa na nkwakọ ngwaahịa, ọrụ ugbo na ọgwụ.

Fiber na Cable Extrusion: SSE na-ekere òkè dị mkpa n'imepụta eriri sịntetik maka textiles, eriri, na eriri.

Ngwakọta na Ngwakọta: Enwere ike iji SSE na-ejikọta na ngwakọta ihe dị iche iche rọba, na-emepụta usoro omenala na ihe ụfọdụ.

Mmechi

Single ịghasa plastic extruders guzo dị ka oké mkpa ngwá ọrụ na plastic n'ichepụta ụlọ ọrụ, ha versatility na arụmọrụ na-enyere mmepụta nke a ukwuu n'usoro nke ngwaahịa na-akpụzi anyị ọgbara ọhụrụ ụwa. Site na ọkpọkọ na nkwakọ ngwaahịa ruo na eriri na ngwaọrụ ahụike, SSE bụ isi n'ime ngbanwe akụrụngwa rọba ka ọ bụrụ ngwaahịa a na-ahụ anya na-eme ka ndụ anyị ka mma. Ịghọta ụkpụrụ na ngwa nke igwe ndị a dị ịrịba ama na-enye nghọta bara uru n'ime ụwa nke imepụta plastik na ike mgbanwe nke injinia.


Oge nzipu: Jun-25-2024